Bemutatkozás

Szabó-Tunkl Katalin vagyok, tanácsadó szakpszichológus, coaching pszichológus, relaxációs terapeuta, pár-és családterapeuta jelölt. Diplomámat és első szakvizsgámat az ELTE-n szereztem, ahol krízis tanácsadásra specializálódtam. Az egyetemi évek alatt önkéntes segítőként foglalkoztam óvodásokkal, serdülőkkel, dolgoztam pszichiátrián és börtönben, voltam telefonos segítő és chat konzultáns egy lelkisegély szolgálatnál. A diploma megszerzése után egy kollégiumban, majd egy középiskolában helyezkedtem el, ahol egyéni tanácsadást, tréningeket, önismereti csoportokat, esetmegbeszélő csoportot tartottam pedagógus kollégáimnak. Ezután két évig szakértői tevékenységet végeztem. Jelenleg egy pszichiátriai intézet akut és (addiktológiai, illetve krónikus pszichiátriai betegeket ellátó) rehabilitációs osztályán, valamint egy pszichiátriai gondozóban vagyok pszichológus. Egyéni szupportív terápiát és pszichodiagnosztikát végzek, kommunikációs készségfejlesztő és pszichoedukációs csoportokat vezetek. Azért, hogy munkámat minél magasabb színvonalon végezzem, a Semmelweis Orvostudományi Egyetem klinikai szakpszichológus képzésén veszek részt.

Főállásom mellett egyéni életvezetési tanácsadást (www.tunklkata.hu), valamint családi és párkapcsolati tanácsadást tartok kolléganőmmel, Berta-Szalóki Sárával, Budapest belvárosában.

A párokkal való munkánkat a párkapcsolati problémák megoldásfókuszú megközelítése jellemzi, melynek során a pár erősségeire és lehetőségeire építünk.
  Berta-Szalóki Sára vagyok, tanácsadó szakpszichológus, családterapeuta jelölt. Az Eötvös Loránd Tudományegyetemen képződtem. Szívemen viselem a családokkal, párokkal való foglalkozást.

A család- és párterápiát Tunkl Katalin kolléganőmmel közösen tartjuk, olyan pároknak segítünk, akik szeretnének változtatni kapcsolatukon, szeretnék jobban megérteni önmagukat és egymást is. A párokkal, családokkal való foglalkozást hozzám közel állónak és nagy kihívásnak érzem. A közös munka során arra törekszem, hogy a változási folyamatban partnerként együttműködve támogassam a problémamegoldást és a párkapcsolatban rejlő lehetőségek, pozitív energiák feltárását, felerősítését.

Több éve dolgozok pszichológusként. A Rózsa Pszichológiai Központ tulajdonosa és szakmai vezetője vagyok. Magánpraxisomban a család- és párterápia mellett egyéni pszichológiai tanácsadással, online tanácsadással, valamint csoportok vezetésével foglalkozom. A Fővárosi Pedagógiai Szakszolgálat Székhelyintézményében pszichológiai szakértői (diagnosztikus) tevékenységet végzek. Korábban több intézményben is dolgoztam iskolapszichológusként, valamint voltam telefonos tanácsadó is.

Tagja vagyok a Magyar Pszichológiai Társaságnak és a Magyar Családterápiás Egyesületnek, elhivatottan és felelősségteljesen végzem a munkámat, a Pszichológusok Szakmai Etikai Kódexének előírásait szem előtt tartva.

 

www.csaladesparterapia.hu | Copyright © 2013-2016. Minden jog fentartva! | Jogi nyilatkozat | Az oldalon található tartalom kizárolagos tulajdonosa a Complexpert Kft.